Saturday, April 5, 2014

الصيد بالغله

بسم الله الرحمن الرحيم
وبه نستعين
الصيد بالغله








هناك ثلاثة انواع من الغله امريكانى وروسى والاخر بلدى فى تلك الحالات الثلاثة شغالين

طريقة التحضير


تنقع الغله لفترة اربع ايام او على حسب اذا كانت امريكانى او روسى او بلدى فهى من ثلاث ايام او اربع او اكثر
او تسلق فى الماء على النار لمدة 12 دقيقة او اكثر بقليل على حسب نضجها 
اولا تجهيز العلفه
التكوين


علف بادى + ردة خشنه + رغيفين خبز مفروكين + 120 جرام غله منقوعة او مسلوقه + دشيشة ناعمة + زبل فراخ
تخلط المكونات جيدا ويستحسن قبل الطالعه بيومين وتترك لتخمر فى الشمس

انت الان على راس الدور

عمل مرايا
كيفية عمل المرايا
المرايا هى اهم مافى الشغل كله
بعد القاء شوية علفه فى الدور
اولا تلقى حفانان من الغله على الشط مبارة  
ومن بعد المرايا تلقى بحفان اخر على شكل خط يمتد الى متر ونصف للداخل
وكما شرح استاذنا ايمن الديدامونى فى السابق هذا الكلام
يترك الدور لمدة لا تقل عن نصف ساعة ثم تعود له ويجب الحرص كل الحرص ان تكون بعيدا عن راس الدور وعلى قد ما تقدر تختفى لان سمكة الغله حساسه جدا
يراعى فى اختيار المكان قبل القاء المرايا ان يكون  الدوراجوف او بيضاوى الشكل او ربع دائرى
اشهر الاسماك التى تاكل الغله الشبار البلطى اساسى – البلاشون – مبروكة – قرموط – اذا تواجدوا فى الدور
طريقة التطعيم
يطعم حبه واحدة على راس السلاح من مؤخرة حبة الغله
وبعض الناس يطعمون اكثر من حبه والبعض الاخر يطعم السن باكمله
فى كل الحالات صحيصة
طريقة الرد والضرب عند الغمز


بالنسبة لشغل الغمز فى الغله هما حالتين فقط سحبه او غمزة واحدة فقط يا اما ليك يا اما راحت
الرد والضرب يكون عمودى لاعلى حتى تشكم السن فى المكان الصحيح من فم السمكة
طريقة الغمز هى اول ما يغطس الغماز بمسافة 10 سم يجب ان تكون يقظ لهذه اللحظة كما قولت ويجب ان ترد عليه
اما فى السحبه فتاكد انها سمكة لا تعوض ووزنها قد يتعدى المقاس المعتاد ويرد عليها فورا وعموديا

الامكانيات المستخدمة

عود او اتنين على حسب خبرتك
غماز رفيع جدا + خيط ماكينة 30 + ترميل 25 + سن 0.1 او 1 او2 او 3
تقل الرصاص حمص
واذا كنت من اهل الخبرة  بدون تقل افضل... ويستحسن ويفضل ان تكون الملابس من الغوامق
مع تمنياتى لكم بصيد وفير



No comments:

Post a Comment