Sunday, February 16, 2014

صيد سمكه الدقماق

                                                                          بسم الله الرحمن الرحيم


    



                                                                             

احبائى الصيادين . بعد التحيه اسمحولى نتكلم النهارده فى السمكه رقم 2 فى النيل من حيث القوه والمتعه فى صيدها وهى الدقماق . واحب اقول ان كل ما سوف اطرحه قابل للتعديل وهو مجهود شخصى لاخوكم وعن تجربة الواقع .بعض الصيادين بيقولوا عليها دكر البياض وفى بعض المناطق دكر العبيدى .عمر السمكه دى بيكون حوالى من 8 الى 9 سنوات . واوزانها واحجامها بتوصل الى ماشاء الله .


                                                   



                              



و عن تجربتى افضل اوقات صيدها فى شهور 9 و 10 و 11 و 12 . وافضل الفترات الليل الى طلوع النهار . ولكن رزقى منها كان بعد الساعه 12 بالليل .

نيجى لطرق صيد الوحش ده ؛ اولا هو الاغلب طبعا بنشتغله حداف ولكن شوفت صيادين اصحابى بيشتغله عليه بالغماز ولكن بترفع الغماز على الاخر وطول الوش وعلى فايبر طويل طبعا لا يقل عن 5 متر او بتشتغل بالغماز الحر وتتحكم انت بطول الوش . لكن انا بفضل الحداف طبعا على عود جبر او صب. المكنه قويه وسريعه وكبيره لانه ممكن يسحب خيط منك وده حصل معايا والشعر الاساسى يفضل 60 والرمال لاتقل عن 35 وانا بستعمل غالبا 40 . والطعم بيكون اما طعم بلدى يعنى الدود الارضى العادى وبتعنكب 2 او 3 براحتك فى سن لايقل عن 6 . او بالطعم الحى زى انومه او كركور صغير بتقص شوكه وبتشكه بسن 01 او 02 او 03 . وطريقة شك الطعم الحى بيكون بسن واحد جنب الشوكه الظهريه . او سنين واحد من فوق اخر الراس وواحد من عند زعنة الذيل . او 3 سنون وطبعا دى الافضل واحد عند الراس وواحد عند الزعنفه الظهريه وواحد عند الزعنفه الذيليه . اللى عند الراس اتجاهه للذيل واللى من النص والديل اتجاه السن للراس . والرصاصه تقيله لانك حترمى فى ميه حاميه وطبعا مع الطعم الحى حتستخدم رصاصه اتقل . وانا بستخدم رصاصه 125 جرام مع الطعم الحى . طبعا لو حتشتغل بطعن حى يبقى لازم من العصريه تكون على الميه وتختار سمكه عفيه وطبعا يفضل الانوم او المزه . واول ما تضرب معاك السمكه اضرب عليها بس من غير غشوميه ولم بهداوه ولو عافرت جامد وصدقنى ده اللى حيحصل  اديلها خيط ومتع نفسك واتفرج على تقويس العود حيكون ازاى والضرب على لبلوبك ازاى ولما تتعب و تشرق لم جامد وربنا يرزقنا ويرزقكم متعة صيدها . اسف على الطاله وارجوا المشاركه لانى عارف انى فى صيادين اكتر خبره منى فى الجروب فى صيد الدقماق . اخوكم مصطفى .نيجى لطرق صيد الوحش ده ؛ اولا هو الاغلب طبعا بنشتغله حداف ولكن شوفت صيادين اصحابى بيشتغله عليه بالغماز ولكن بترفع الغماز على الاخر وطول الوش وعلى فايبر طويل طبعا لا يقل عن 5 متر او بتشتغل بالغماز الحر وتتحكم انت بطول الوش . لكن انا بفضل الحداف طبعا على عود جبر او صب. المكنه قويه وسريعه وكبيره لانه ممكن يسحب خيط منك وده حصل معايا والشعر الاساسى يفضل 60 والرمال لاتقل عن 35 وانا بستعمل غالبا 40 . والطعم بيكون اما طعم بلدى يعنى الدود الارضى العادى وبتعنكب 2 او 3 براحتك فى سن لايقل عن 6 . او بالطعم الحى زى انومه او كركور صغير بتقص شوكه وبتشكه بسن 01 او 02 او 03 . وطريقة شك الطعم الحى بيكون بسن واحد جنب الشوكه الظهريه . او سنين واحد من فوق اخر الراس وواحد من عند زعنة الذيل . او 3 سنون وطبعا دى الافضل واحد عند الراس وواحد عند الزعنفه الظهريه وواحد عند الزعنفه الذيليه . اللى عند الراس اتجاهه للذيل واللى من النص والديل اتجاه السن للراس . والرصاصه تقيله لانك حترمى فى ميه حاميه وطبعا مع الطعم الحى حتستخدم رصاصه اتقل . وانا بستخدم رصاصه 125 جرام مع الطعم الحى . طبعا لو حتشتغل بطعن حى يبقى لازم من العصريه تكون على الميه وتختار سمكه عفيه وطبعا يفضل الانوم او المزه . واول ما تضرب معاك السمكه اضرب عليها بس من غير غشوميه ولم بهداوه ولو عافرت جامد وصدقنى ده اللى حيحصل  اديلها خيط ومتع نفسك واتفرج على تقويس العود حيكون ازاى والضرب على لبلوبك ازاى ولما تتعب و تشرق لم جامد وربنا يرزقنا ويرزقكم متعة صيدها . اسف على الطاله وارجوا المشاركه لانى عارف انى فى صيادين اكتر خبره منى فى الجروب فى صيد الدقماق . اخوكم مصطفى .

كتابه استاذ /  MOSTAFA ESSAM 
https://www.facebook.com/groups/SYADELNEEL/

3 comments: